Back to school! Welke kinderbril kies je – en hoe begin je eraan?

September staat weer voor de deur. En hoewel kinderen nooit willen dat de vakantie stopt, werpen we toch al een blik richting het nieuwe schooljaar. Want de kans is groot dat je kleine ravotter een nieuwe bril nodig heeft. 

Hoe kies je de beste kinderbril? Ga je voor hoge kwaliteit – of net voor een lage prijs omdat-ie toch kapot gaat? Wij geven je alvast een paar goeie tips bij de start van het nieuwe schooljaar.

  1. Ga in één klap voor twee brillen

Eéntje om goed te kunnen opletten in de klas, ééntje om helemaal loos te gaan in de bossen (of op de jeugdbeweging). Een opletbril en een ravotbril, dus! Informeer bij ons wat jouw ideale combinatie is. 

  1. Koop nooit zonder je kind er bij!

Want een goede kinderbril moet natuurlijk 100% goed passen. Zorg ervoor dat kijkhulp én comfort hand in hand gaan. Anders loop je het risico dat je kind de bril niet (graag) draagt. En dat kan knap vervelend zijn – zowel voor je kind als voor je portemonnee.

  1. Informeer bij je mutualiteit

Sommige mutualiteiten betalen (een deel van) de aankoop van je kinderbril terug. Zorg er daarom zeker voor dat je informeert bij je ziekenfonds. Dat scheelt alvast een stuk op de aankoop van een nieuwe bril voor je kind!

Tijd voor een nieuwe kinderbril? Kom langs!

Is jouw kind toe aan een nieuwe bril voor het nieuwe schooljaar? We hebben een knappe collectie kinderbrillen voor je klaar liggen. Neem je tijd en kom ze allemaal uitproberen! Wij voorzien je van handig advies bij je keuze. Tot snel!